Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med depresjon, selvmordstanker og selvskading. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei jeg gruer meg veldig til sommerferie. jeg kjenner at jeg ikke kommer til å holde ut. ingen i familien min som jeg kan snakke med. jeg har kun en lærer og helsesøster jeg stoler på, og snakker med regelmessig ang depresjon, selvskading, selvmordstanker osv.. men det som er at hvis jeg ikke får snakket med noen om det over lenger tid blir jeg helt fjern og klarer ikke gjøre noe. jeg skal på EM i dans første helg i sommerferien og England med bestevenninna mi, men jeg kjenner at jeg gruer meg veldig ang helsen min og jeg tåler ganske svært lite. jeg bare føler meg så utrolig verdiløs og jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg og er redd for at jeg vil gjennomføre noe utrolig dumt i løpet av sommerferien da jeg ikke trives hjemme og ingen å snakke med. kan ikke snakke med noen av vennene mine heller da de ser ut til å ikke bry seg. jeg tør ikke snakke med noen via hjelpetelefon etc. jeg vet bare ikke hva jeg skal gjøre, har prøvd alt. ingenting ser ut til å hjelpe. hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 20.06.2017 17:07:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle