Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så selvkritisk og dette sliter veldig på humøret mitt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 16 år som skal til å begynne i vg2, og gruer meg til å måtte gå tilbake til skolen. Jeg går linje dans, som betyr at jeg danser veldig mye på skolen og utenom. Når man danser må man alltid se på seg selv i speilet for å se hvordan ting ser ut, men dette er noe jeg sliter en del med fordi jeg er så selvkritisk og finner alltid feil. Jeg elsker å danse, men når jeg må se meg i speilet hele tiden minner det meg på hvor stygg jeg er og at alle andre rundt meg helt sikkert tenker om meg det jeg tenker om meg selv. Det gjør at jeg har et veldig dårlig selvbilde og dårlig selvtillit, og jeg føler konstant at folk ser på meg og tenker "huff, hun er stygg!". Da føler jeg alltid et press på å se bra ut, men klarer selvfølgelig ikke å oppnå dette. Jeg vet ikke hvordan jeg kan bedre dette og det sliter veldig på humøret mitt. Jeg bare ønsker at dette kunne stoppe..

SVAR

Besvart 11.08.2017 15:32:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hvordan like seg selv bedre?

Av og til føles det som om man ikke er verdt noen ting. For å få bedre selvfølelse må man endre måten man tenker på. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle