Hopp til hovedinnholdet

Siden jeg begynte i barnehagen for første gang har jeg vært veldig sjenert!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Kjære Ung.no! (: Siden jeg begynte i barnehagen for første gang har jeg vært veldig sjenert! Jeg turte ikke si noen ting i barnehagen! Etter hvert som jeg begynte på skolen fikk jeg hjelp av Psykolog. Det hjalp en god del.. Jeg begynte etter hvert å tørre å si korte setninger. I dag sliter jeg fortsatt med å takle sosiale situasjoner, men jeg ser jo en bedring i det! Jeg greier å holde øyekontakt med folk som snakker til meg, jeg tør å svare med hele setninger når folk spør meg om noe, jeg tør å gå i butikken alene...... Problemet mitt nå er det at jeg ikke greier å starte en samtale..! Jeg hater det å måtte starte en samtale med en person! Uansett hvem det er liksom..! Jeg er livredd for at den personen jeg snakker med ikke skal like det jeg sier! Når folk snakker til meg og jeg ikke greier å holde samtalen gående, får jeg dårlig samvittighet for at jeg snakket for lite! Jeg unngår ofte sosiale situasjoner, for jeg vet jeg ikke greier å starte samtaler! Er dette veldig unormalt? (:

SVAR

Besvart 22.08.2017 20:07:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva skal vi snakke om?

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ungdomsjournalist Hege har gode tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
account_circle