Hopp til hovedinnholdet

Hun ønsker seg jobb innen helsetjenesten, men lurer på om hun bør gjøre det siden hun i perioder er deprimert.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har nettopp startet på sykepleierstudiet, og planen er å etterhvert utdanne meg til å bli helsesøster. Problemet er at jeg gjennom ungdomsårene har plagdes mye med min egen psykiske helse. Har blitt diagnosert med depresjon, har selvskadet, hatt milde former for spiseforstyrrelser og jeg har to selvmordsforsøk bak meg. Har opplevd vanskelige ting som både voldtekt og abort, og mye av dette plages jeg fortsatt med den dag i dag. Min psykiske helse kommer nok aldri til å være "perfekt", med tanke på at mye mest sannsynlig er noe jeg er født med. Så problemstillingen min er derfor om jeg egentlig bør finne en jobb innenfor helsetjenesten. Jeg begynner å tvile på om jeg egentlig kommer til å være en god helsesøster som gir god omsorg, eller om yrket bare kommer til å gjøre vondt værre. Likevel er helsesøster det jeg alltid har ønsket å bli. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

SVAR

Besvart 09.09.2017 13:05:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle