Hopp til hovedinnholdet

Lurer på arvelighet ved bipolar lidelse.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Faren til kjæresten min er bipolar. Det slo ut i rundt 30-årsalderen hos han. Han er ufør pga. dette og ikke i jobb. I 2012 hadde han en manisk periode som dermed påvirket familien og kjæresten min. Han gikk da i 10. klasse. I 2.-3. klasse hadde kjæresten min en litt tung periode, der han var mye alene, spiste lite og gikk ned i vekt. Han sier selv at han ikke vil si at han var deprimert, men heller at han var preget av dystymi. Moren til kjæresten min sier at han er den av de tre søsknene som ligner mest på faren i personlighet. Jeg lurer på hvor stor sannsynligheten er for at kjæresten min kan arve bipolar lidelse? Er dette noe jeg trenger å være bekymret for? Jeg fikk nettopp vite dette, noe som gjorde meg litt redd og bekymret. Hilsen jente 20

SVAR

Besvart 20.09.2017 10:38:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være manisk?

Det er vanlig at humøret svinger og at det går opp og ned i livet. Energien kan variere, man kan være trist en stund og så bli glad igjen uten at er det samme som å ha en bipolar lidelse. Diagnosen bipolar lidelse (tidligere kalt manisk-depressiv) er ganske uvanlig.

 

Les mer
account_circle