Hopp til hovedinnholdet

Sliter med depresjon, selvskading og har selvmordstanker.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har slitt med depresjon i snart et år. Jeg føler meg ikke spesielt godt likt og sliter sosialt. Pågrunn av dette så sliter jeg med aggresjonsproblemer både hjemme og på skolen. Har ikke snakket med familien om dette. Mamma vet at jeg har selvskadet fra tid til tid, men har aldri gjort noe med det. Nå er jeg der hvor jeg er suicidal og bare ønsker å gi opp... Jeg trenger hjelp men hvordan?

SVAR

Besvart 25.09.2017 10:21:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Selvskading

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
account_circle