Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil slanke meg og jeg trenger hjelp.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 14 år, Ca 156 cm og veier Ca 40 kg eller no. (Værtfall ikke under 39, og ikke mer enn 45). Jeg føler meg kjempe kjukk. Alle rundt meg sier att jeg er tynn. Men en gang vag det en gutt som sa til meg att jeg ikke var tynn nok å derfor ville ingen ha meg. Jeg tror det fikk ned selvtilliten min enda mer. Jeg har hatt spiseforstyrrelse noen ganger før. ( ikke sånn ille, har bare spist lite å trent og blitt kvalm av mat). Det eneste jeg kan tenke på nå er mat, jeg tenker ikke på annet. Gruer meg til måltidene selvom jeg er sulten, føler meg kvalm før og etter mat. Jeg vil ned i vekt men uten å føle meg kvalm. Søstera mi er 11 år og er Ca 150 høy og hun veier vel kanskje 45. Er hun normal? Er jeg normal? (Vil være undervektig) Stressa fordi jeg ikke har hatt mensen på 3 måneder, henger det sammen med vekten min? Trenger virkelig hjelp!!! PS: jeg sier til mamma og pappa att jeg vil slanke meg. De blir bare sure.

SVAR

Besvart 10.10.2017 22:31:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

 

Les mer
account_circle