Hopp til hovedinnholdet

Jeg er skikkelig redd for sykdommer som hiv og herpes. Hva skal jeg gjøre for å komme over denne frykten?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! jeg er utrolig hypokonder og stresser for de minste tingene. Er skikkelig redd for sykdommer som feks hiv og herpes osv.. Jeg har ikke gjort noe seksuelt med noen men jeg er redd for å bli smittet på andre måter med feks hiv. Jeg blir for eksempel redd for å spise og drikke fordi jeg tror det er hiv blod i det jeg spiser og drikker (Vet dette høres veldig rart ut) Hva skal jeg gjøre for å komme over denne frykten ??

SVAR

Besvart 12.10.2017 20:22:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Om hiv og aids

Her kan du lese om hiv, hvordan det smitter og ikke smitter, hvordan du kan beskytte deg mot smitte og hva du kan gjøre om du har utsatt deg for smitte eller allerede er smittet.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
account_circle