Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst, depresjon, spiseforstyrrelser, selvskading og selvmordstanker.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeh slet før med depresjon, angst og spiseforstyrrelse. Angst har jeg fortsatt, mens spiseforstyrrelsen er ganske borte og har ikke følt meg spesielt deprimert, før nå. De siste ukene har ting gått nedover. Jeg gråt da jeg veide meg en dag og kasta lunsjen to dager, men så spiste jeg bra etter det. Jeg har angst enda, derfor trodde jeg det var angst anfall jeg hadde da jeg plutselig måtte ut av klassen og inn på do fordi jeg ble engstelig. Jeg gikk ut kanskje 3 ganger og de to siste gråt jeg. For 2 dager siden ble det ordentlig ille. Jeg følte meg plutselig veldig deprimert og kuttet meg to ganger, hadde også prøvd å drukne meg selv når vi hadde svømming. Jeg har fått selvmordstanker og er veldig deprimert. Jeg kjenner igjen den følelsen jeg hadde før. Jeg kuttet meg i dag også. Jeg har det så vondt, men er så sliten av å prate om det mentale. Det er noe mor og far alltid snakker om, så har ikke sakt det. Hva skal jeg gjøre? Jeg er så sliten. Vil jeg bli lagt inn om jeg sier det?! Råd

SVAR

Besvart 27.10.2017 12:34:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Få hjelp om du strever med vekten

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
account_circle