Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om jeg har sosial angst eller bare er sjenert?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 14 år som er veldig sjenert. Jeg syntes det for eksempel er ekstremt ubehagelig og bestille ting på resturant, og snakke med folk i butikken for å spørre om hjelp og sånt. Jeg føler meg heller ikke komfortabel med å prate i telefonen. Når jeg går ute, og jeg ser noen som kommer mot meg eller noen jeg må gå forbi, prøver jeg helst å finne en annen vei for å slippe og gå forbi eller eventuelt hilse på personen hvis jeg kjenner hun/han ( gjerder ikke mine nærmeste venner/familie). Jeg sliter også med å få nye venner fordi jeg er dårlig på å ta kontakt med andre og starte samtaler. Alt dette har pågått siden jeg var liten. Er dette sosialangst, eller er jeg bare sjenert?

SVAR

Besvart 29.10.2017 17:30:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
account_circle