Hopp til hovedinnholdet

Jeg har nettopp begynt på vgs og sliter en del sosialt. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Eg har nettopp begynt på vgs. Har berre gått der i noken månader no. sliter en del sosialt. Så langt har eg ikkje fått nokre venner, men eg har litt kontakt med ei jente i klassen. Fordi eg er helt ny og fordi eg opplevde en del mobbing på ungd.skulen er eg ganske utrygg i klassen. eg er redd for å dumme meg ut eller bli mislikt. I friminuttene sitter eg og spiller på pc-en for da har eg noke å gjere på, og så er eg liksom "trygg" på en måte. Eg vil gjerne ta kontakt med de andre men eg tør ikkje. Eg er sjenert og redd for at eg ikkje er god nok. Selvfølelsen er dårleg. I tillegg synest eg det er ubehagelig å være i klassen fordi eg er såpass utrygg. eg skammer meg fordi eg ikke tar kontakt og eg er redd for at eg skal ende opp med å bli "usynlig" igjen slik som eg var på ungd.skulen. Eg vil gjerne ha hjelp, men så føler eg at den sosiale biten er mitt ansvar på en måte. Eg kjenner ikke de voksne på skulen så godt heller, derfor blir det vanskelig å snakke med de om d. Hjelp

SVAR

Besvart 29.10.2017 21:09:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle