Hopp til hovedinnholdet

Sliter med depresjon og selvskading.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har slitt veldig mye i det siste. Jeg føler at alle hater meg, og at jeg bare er en plage for de, og at alle har det bedre uten meg. Jeg har også begynt på igjen med selvskading. Det er ikke like ille som det var før, med det er der.... Jeg tror jeg er deprimert, og har angst, men jeg vet ikke hvordan jeg skal ta det opp. Det er ikke ett alternativ å ta det opp med foreldre, eller noen på skolen. Jeg snakker med en mann på skolen min, men jeg føler at jeg ikke kan ta opp dette... Jeg vet ikke hvem jeg kan snakke med, for jeg føler at det jeg føler, bare er tull, og at det ikke kommer til å bli tatt på alvor...

SVAR

Besvart 09.11.2017 09:39:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
account_circle