Hopp til hovedinnholdet

Jeg biter negler og hud av fingrene. Hva kan jeg gjøre ? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er ei jente på 16, og sliter blant annet med kroppen og selvtilliten min, men idag er det ikke det jeg skal ta opp. Et annet problem/dårlig vane jeg har, er at når jeg blir nervøs, biter jeg og klorer negler og hud av fingrene mine. Det ser veldig ille ut, og jeg vil helst ikke at noen skal se fingrene mine. Ofte klorer/biter jeg slik at jeg begynner å blø, og det er store humper ovenfor neglene mine. Foreldrene mine vet om dette, også mine nærmeste venner. Mamma sier jeg burde snakke med helsesøster, men det vil jeg ikke, for jeg er veldig sjenert. Jeg klarte å slutte i sommer, men jeg begynte igjen da skolen startet. Hva kan jeg gjøre for å slutte med denne dårlige, stygge vanen?

SVAR

Besvart 13.11.2017 18:27:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle