Hopp til hovedinnholdet

Sliter med en del tvangstanker.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg sliter med at jeg legger alt for mye i hverdagslige ting. Alt får mye større viktighet og jeg lager masse regler for hva som er "riktig" og blir rolig av dette. Jeg lager reglene for å føle meg rolig når jeg får angst og er stresset, men når jeg ikke følger reglene eller ting ikke blir som de skulle blitt, blir jeg bare mer stresset og nedfor. Gikk til DPS før og kom fram til at det skyldes en slags eksistensiell angst der jeg prøver å skape mening og forutsigbarhet i livet, og har tvangspreget personlighetsforstyrrelse. Er ferdig i behandlig nå, og har lært mindfulness. Et problem er at jeg lager regler om at jeg skal slutte å lage regler, slutte å google ting, slutte å surfe på nettet, slutte å se på tv, slutte å høre på musikk, slutte å spise godteri, og tilslutt er det bare skole og trening igjen. Jeg lager regler om hvor lange pauser jeg kan ha og hvordan jeg skal oppføre meg, og om å være mer sosial, men jeg blir så skuffet av å aldri oppnå "riktig"-følelse. Hva nå?

SVAR

Besvart 11.12.2017 09:44:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Tvangslidelser

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger.

 

Les mer
account_circle