Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hvordan fungerer videregående skole?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er jente på 15 år. Om ca. To måneder skal jeg søke på en videregående skole. Jeg gruer meg sykt mye. Jeg vil en gang ikke snakke om det. Jeg og vennene mine vil på ulike videregåender, derfor får jeg ikke se dem. Jeg er også redd for å miste kontakten med dem, fordi alle sier at vi kommer til å vokse fra hverandre. En annen ting jeg er veldig redd for er å skaffe meg venner der. Jeg er veldig sjenert, jeg kan så vidt se på øynene til lærerene mine når jeg snakker med dem. Jeg er også veldig redd for at det skalvære dårlig miljø på skolen min. Rådgiveren på skolen min har ikke tid til å snakke med oss. Kan dere gi meg råd om hva jeg burde gjøre. Eller eventuelt forklare hvordan det ned videregående fungerer? Tusen takk på forhånd :)

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer