Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan kan jeg bli kvitt den ekle følelsen av at han bare ville ha sex av meg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Kjæresten slo nettop opp med meg. Vi hadde vært på en teaterforestilling og etterpå dro vi hjem til han. Alt virket bra og sånn som det vanligvis er. Vi hadde sex og kort tid etter det slo han opp med meg. Han startet med det er noe vi må snakke om. Nå etterpå føler jeg meg brukt og dum som ikke skjønte at han ville slå opp med meg. Jeg klarer ikke å få tankene bort fra at han lå med meg når han ikke lenger var interessert i meg og følte at det var helt greit. Han sa i etter tid at han tenkte at det var litt dumt, men at han ikke ville nekte meg sex. (Selvom det var han som tok inkjativet og var mest ivrig på å ha sex). Hvordan kan jeg bli kvitt den ekkle følelsen av at han bare ville ha sex av meg og derfor drøyet med å slå opp? Det føles som han har tatt noe fra meg. Hilsen en veldig såret og trist jente.

Besvart 13.01.2018 06:31
 

Svar
Hei jente 18 år.
Takk for at du  skrev til ung.no
 
Jeg forstår veldig godt at du føler deg brukt. Han lurte deg. Han visste at han skulle slå opp. Likevel var han ivrig og tok initiativ til sex. Du trodde alt var som vanlig og hadde ikke tatt inn noe som skulle tilsi noe annet. Dere var på teater, kom hjem og hadde sex. Når alt er som vanlig, er det veldig vanskelig å skulle i det hele tatt tenke på at han skulle slå opp. 
For å forsvare seg selv, sa han at han ikke ville nekte deg sex, selv om det var han som tok initiativ. Han la ansvaret for sexen på deg, selv om det skulle vært omvendt. Det var han som ville ha sex en siste gang. Det er svært dårlig gjort! Da er det lett å føle seg brukt. I stedet for å føle deg brukt, kan du klare å finne andre følelser, gi han ansvaret og skylden for dette? Da er kanskje sinne en mer hensiktsmessig følelse? Men det er kanskje ikke så lett å bli sint hvis du er i sorg, at du savner alt det fine og gode dere hadde sammen?
Hvis du har mulighet og tenker det er lurt, kan du kanskje snakke med han om det? Da plasserer du ansvaret og skylden hos ham. Hvis du ikke vil snakke med han, kan du tenke at du gjøre det, eller skrive et brev til ham, som du ikke sender.  
Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Da får du en fagperson å reflektere sammen med, en som kan komme med gode innspill og spørsmål, som gjør at du klarer å regulere følelsene og tankene dine. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser