Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om hun sliter med sosial angst. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har alltid vært en litt reservert, men sosial person med mange venner og nokså god selvtillit. Det siste halvåret har jeg dessverre kjent mye på nervøsitet og overdreven selvbevissthet i situasjoner som inkluderer andre mennesker. Det kan være slitsomt å ta buss eller gå i butikken, jeg unngår mennesker jeg kjenner på gata og svarer helst ikke på telefonen. Fester med mange ukjente har blitt ubehagelig, selv med alkohol i blodet. Jeg har lest meg opp på sosial angst, men kjenner meg ikke helt igjen. Jeg kan oppleve økt puls og skjelvinger, men får aldri faktiske panikkanfall, og opplevelsene mine er heller ikke så ille at jeg f.eks. unngår sosiale sammenkomster. Mulig jeg overtenker og at en viss dose nervøsitet er noe folk flest opplever, men det er rart at det har sneket seg på, samtidig som det er slitsomt og litt hemmende å ha det sånn. Hva kan jeg gjøre for å bedre dette, og når er det så ille at man f.eks bør vurdere psykolog? Vil gjerne bli kvitt klumpen i magen.

SVAR

Besvart 23.01.2018 17:30:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
account_circle