Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med depresjon og har merka at vennene trekker seg unna.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg sliter litt med depresjon, men det går som regel greit. Det har vært mer i det siste jeg har merka at de jeg kalte «venner» trekker seg unna, eller at jeg føler de egentlig ikke bryr seg om meg i det hele tatt. Ingen av de spør om hvordan det egentlig går med meg, eller spør meg om å henge sammen. Jeg vil ikke legge skyld på de heller fordi det kan være min feil fordi jeg isolerer meg til en viss grad, men syns det er så sykt vanskelig å ta intiativ og det vet de, fordi jeg har fortalt dem. Det gjør så vondt, og jeg har blitt avvist flere ganger og mistet venner når jeg selv ikke forstår hva jeg har gjort. Vil helst unngå å være rundt noen av de, men er ekstrem vanskelig når vi går i samme klasse, og vi er bare en klasse på vår linje. Kjenner mye på irritasjon og blir veldig fort sliten fordi de er så veldig ekskluderende for tiden, og føler jeg bare er en «ekstra» person de går med når en av de andre ikke er der. Blir bare mer tilbakestående og lei meg, er ofte sliten..

SVAR

Besvart 30.01.2018 21:48:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ensom? Du er ikke alene!

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Venner som "forsvinner"

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

 

Les mer
attach_file

Ikke så gode venner lenger?

Var du sammen med bestevennen din hele tiden før, men ser han/henne nesten aldri nå? Fortvil ikke. Du kan alltid redde vennskapet.

Skrevet av ungdomsjournalist Konstanse.

 

Les mer
account_circle