Hopp til hovedinnholdet

Jeg har de siste 6 månedene hatt det helt jævlig psykisk

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har de siste 6 månedene hatt det helt jævlig psykisk, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre av meg selv. Det er seriøst som et helvete på jord og jeg har vært så deprimert og nedfor. Alle vennene mine sier de merker at jeg er deprimert og har forandret meg veldig på humøret og stemingen osv. Jeg vil så sykt ha hjelp, men jeg tør ikke å snakke med noen eller å ta kontakt. Jeg vil til BUP, men samtidig ikke da jeg har blitt henvist dit 2 ganger før, og avsluttet behandlingen begge gangene etter et halvt år i løpet av 2 år. Jeg gikk dit av andre grunner. Jeg vil ikke snakke med helsesøster heller, og jeg tør ikke å snakke med lærere eller familie. Vil heller ikke plage vennene mine med følelsene mine, da det heller ikke ser ut til at de bryr seg. Nylig spurte en venn om det gikk bra med meg og jeg svarte nei. Hun sa da "oia" tilbake. Det letter ikke på humøret mitt for å si det sånn. Har også vurdert å droppe ut av vg2 helt siden jeg begynte i sommer, og nå merker jeg at det er like før.

SVAR

Besvart 11.02.2018 16:18:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
account_circle