Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk diagnosen paranoid schizofreni. Jeg synes det å leve er vanskelig.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg fikk diagnosen paranoid schizofreni. Jeg synes det å leve er vanskelig. Hver gang jeg er rundt mennesker blir jeg ekstremt paranoid osv. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare alt, men tenker ofte på selvmord. Jeg har en lille søster som er grunnen til jeg ikke tar selvmord. Jeg bor alene synes livet er ekstremt vanskelig. Jeg hadde noen hemmeligheter. Noe med at jeg ikke likte utseende. Føler meg ikke et menneske. Etter at jeg fortalte noen mine hemmligheter har jeg blitt mere paranoid, men samtdig klarer jeg å fortelle det til fler til psykolog, nav osv. Jeg bruker rus for å overleve, og er akuratt nå på institusjon. Ingen skjønner hvordan jeg egentelig har det. Jeg skjønner ikke livet mitt har hatt det sånn veldig lenge, men aldri før 1 uke siden klart å si det til psykolog. Jeg lurer veldig på mye på hvem jeg er. Hva skal jeg gjøre. Leste noe fra journalen min at jeg var psykotisk uten rus. Hva vil det si? Ingen skjønner hvordan jeg har det. Tusen takk for svar.

SVAR

Besvart 21.02.2018 20:58:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
account_circle