Hopp til hovedinnholdet

Sliter med depresjon og selvskading.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Så livet mitt er ganske komplisert og jeg har slitt med depresjon og selvskading og sliter med angst nå. Etter å ikke ha vært deprimert i seks måneder har det kommet tilbake. Jeg ville så gjerne at det ikke skulle komme tilbake så jeg ignorerte å håndtere det. Så en natt forrige uke ble det altfor ille. Jeg hadde så lyst til å dø og hadde nærmest ingen selvkontroll så jeg var redd jeg kom til å gjøre det. For å være på den sikre siden sendte jeg melding til mine nærmeste og sa jeg var glad i dem før jeg skrudde av telefonen. Jeg kom meg selv gjennom natten, og våknet neste morgen til at noen av vennene mine - spesielt én -hadde blitt super bekymret. Jeg forklarte så vidt hva som hadde skjedd til de fleste, men snakket sikkelig om det med en (hun er 20). Alle sa at jeg bare må ta kontakt hvis noe sånt skjer igjen, men jeg vet jeg ikke kommer til å tørre det. Jeg vil ikke at de skal se på meg annerledes. Råd?

SVAR

Besvart 22.02.2018 08:58:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Selvskading

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Enkle råd når livet er vanskelig

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
account_circle