Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg veldig ukomfortabel med vekta mi.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg føler meg veldig ukomfortabel med å være lettkledd blant flere folk (som i svømming) gruer meg alltid kjempemye før en svømmetime. Jeg har ikke god selvtillit å føler alltid at jeg er for feit og at alle andre er så mye penere enn meg. Jeg selvskader meg selv noen ganger også, jeg vet ikke alltid hvorfor, men det kan være fordi at jeg føler at jeg ikke er verdt noe på grunn av at jeg ikke har fin kropp. Veier rundt 62kg og trener mye. Jeg har mange venner og er godt likt, men sliter veldig med kroppspress og utseende. Tips til hvordan jeg kan komme ned i vekt og slutte selvskading? (Tenker hele tiden at jeg skal slutte å selvskade men tenker at såra blir så små at det er ikke farlig)

SVAR

Besvart 01.03.2018 20:27:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
account_circle