Hopp til hovedinnholdet

Er det gratis å gå til psykolog når man er under 18? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har gått til helsesøster på skolen en stund pga psykiske problemer. Jeg føler ikke at hun gjør noe særlig så jeg vil prøve å gå til psykolog, men jeg tror det er svindyrt og jeg vet ikke om foresatte vil betale for det.. Jeg har hørt at det å gå til psykolog er gratis når man er under 18? Er dette sant? Finner ikke svar noe sted på nettet, men om det ikke er det, hvor mye koster det sånn cirka. Er det liksom oppi 2000kr eller 500kr?

SVAR

Besvart 02.03.2018 18:25:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
account_circle