Hopp til hovedinnholdet

Sliter psykisk. Komplisert hjemme. Flytte? Hva er reglene for det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 16 år som sliter ganske mye psykisk. Jeg har snakket med noen som har hatt det ganske likt som meg under oppveksten. Mye av grunnen til at jeg sliter psykisk er at det er komplisert hjemme. Ingen er slemme, eller noe sånt, men det er bare veldig komplisert. Jeg lurer da på om det er en mulighet for meg å flytte ut? Er dette en mulighet hvis jeg kan få det bedre av det? Den personen jeg snakket med sa at hun hadde det som meg, og at det hjalp veldig for hun å flytte ut. Hva er reglene for dette, og er det en mulighet for å få det bedre, når mye av det som plager meg har med familien å gjøre?

SVAR

Besvart 21.03.2018 17:19:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Få det bedre hjemme med familieråd

I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for deg som har det vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Hva er barnevernet?

Barnevernet skal gi barn, ungdom og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle