Hopp til hovedinnholdet

Kunne dere forklart meg konkret hvordan utredning til ADD fungerer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg hadde en utredning for dysleksi, og de konkluderte med at jeg ikke har dysleksi, men ekstremt dårlig konsentrasjon og hukommelse. noen fortalte meg at det kanskje kunne være ADD. spes. ped. på min skole sa da at dette var noe jeg evt måtte ta med legen min og ikke noe hun kunne hjelpe med. jeg har alltid vært flink på skolen og fått gode karakterer, men de siste årene på ungdomsskolen og videregående har jeg slitt med å fokusere og har blitt fort sliten. selvom jeg følger med i timen, klarer jeg ikke huske noen verdens ting etterpå hvis noen spør meg. jeg kunne godt tenke meg å utredes for ADD, men hater å gå til legen og svimer av hvis jeg ser en sprøyte. kunne dere forklart meg konkret hvordan utredning til ADD fungerer? har prøvd å søke det opp, men finner ingen detaljerte beskrivelser. er det fysiske eller psykiske tester det går ut på? og hvor lang tid tar det ogsånn?

SVAR

Besvart 20.03.2018 17:36:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er ADHD?

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
account_circle