Hopp til hovedinnholdet

Føler ikke at det hjelper å snakke med psykolog.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har begynt å gå til psykolog på familiens hus og har vært der et par ganger. Men jeg føler at det ikke hjelper i det hele tatt og at det bare er meningsløst å være der. Jeg har også finnet ut at jeg ikke orker eller vil få hjelp likevel. hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no, jente 16 år.

Hvis du ikke synes det hjelper å snakke med den psykologen, er det viktig at du er åpen om det.

Ikke vær redd for å si fra, men jeg vil utfordre deg litt på å utforske hva som kan være grunner til at det ikke hjelper deg.

Noen ganger kan det rett og slett være at "kjemien" ikke stemmer. Du har vært hos psykologen to ganger og fått en magefølelse på om dette kan funke eller ikke.

Hvis det er personen som gjør at du ikke klarer å åpne deg, så prøv å bytte til en annen. Vi hjelpere møter denne problemstillingen fra tid til annen, nemlig at de vi snakker med heller vil snakke med en kollega. Og det må være helt greit.

Om du tenker at det er en psykolog du vil prate med, men ikke denne, sørg for å bli henvist til noen andre.

Men hvis det er fordi du ikke orker å ta tak i problemene akkurat nå og at du ikke tror det vil hjelpe, så kan det hende det er lurt å gi deg selv litt tid.

Jeg synes du kan prate med psykologen om det du har skrevet til oss. Sammen kan dere finne ut hva som er det beste for deg.

Ønsker deg lykke til og alt godt!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser