Hopp til hovedinnholdet

Hei, er det normalt å tenke på selvmord hver dag. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, er det normalt å tenke på selvmord hver dag. Jeg har ikke tenkt til å ta mitt eget liv enda, men det føles fint å vite at jeg har det valget, altså å ta mitt eget liv hvis jeg ikke orker mer. Jeg klarer ærlig talt ikke å se for meg å fullføre videregående etter ungdomsskolen. Da mener jeg at jeg mest sannsynlig kommer til å gi opp. Jeg føler meg så svak. Det eneste som gjør at jeg ikke har gjort det enda er moren min. Hun sliter psykisk og jeg vet at hun hadde blitt helt knust. Mens faren min hadde sikkert kommet seg over det, han bryr seg bare om stemoren min uansett og synes at selvmord er egoistisk. Hver dag er bare det samme, jeg orker så vidt å stå opp om morgenen, men jeg vet at jeg må på grunn av skolen. Jeg føler meg ikke sånn her uten en grunn, men det hadde ikke vært plass til å skrive alt, jeg har i hvertfall hatt det sånn her i over 2 år nå. Føler meg bare så fortapt.

SVAR

Besvart 24.04.2018 23:10:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker med noen om det. Du skal ikke trenge å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst finnes det løsninger.

 

Les mer
account_circle