Hopp til hovedinnholdet

Redd for å kjøre bil.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg er veldig redd for å kjøre bil. Når jeg sitter på med mamma eller pappa, så går det greit men bare om jeg har noe å gjøre mens vi kjører. liker å sminke meg mens vi snakker. det hjelper en god del. Men når jeg ikke har noe å gjøre, og jeg ser biler, så blir jeg så redd, spessielt når vi må kjøre forbi noen, eller noen forbi oss. da kommer det ufrivillige lyder og bevegelser fra meg. jeg HATER å kjøre bil. men jeg er redd jeg må ta fører kort en gang. jeg klarer ikke å se for meg at jeg kan kjøre en bil. jeg har ikke vært i noen bilulykke, men har slitt psykisk siden jeg var 10 med angst og depresjon.ptsd. jeg er veldig lite ute, er nesten bare i bil annenhver uke. og da når jeg kommer hjem er jeg veldig anspent og trøtt. hva kan jeg gjøre for at det skal bli bedre? om jeg tar førerkort er jeg en fare for andre og meg selv?

SVAR

Besvart 30.04.2018 10:32:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle