Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Er det en ordning for servicehunder for angst og depresjon?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg spør igjen da jeg ikke ordla meg tydelig nok sist: Er det en ordning for servicehunder for angst og depresjon i Norge? Hvis ja, hvordan går man fram? Hvis nei, er det mulig å trene en selv og få servicehund status med den? Jeg har blitt diagnosert med angst og depresjon av psykolog som jeg går til regelmessig. Dette har ikke forbedret noen av delene, og strevet med å kunne komme seg til disse timene gjør angsten min tusen ganger verre. Jeg fortalter for det meste bare huset pga timer med helsevesen, og drar bare på de fordi jeg ikke tør å avlyse dem. Det er helt forferdelig for meg å være alle steder unntatt hjemme og null pusteøvelser eller eksponeringsterapi har gjort det noe enklere (heller mye verre). Jeg ble tvunget til å slutte på vg1 pga kronisk hodepine, men målet er å begynne til høsten igjen. Men omringet av folk, og spesielt da ingen jeg kjenner, vet jeg ikke hvordan jeg skal takle uten en servicehund.

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer