Hopp til hovedinnholdet

Er det en ordning for servicehunder for angst og depresjon?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg spør igjen da jeg ikke ordla meg tydelig nok sist: Er det en ordning for servicehunder for angst og depresjon i Norge? Hvis ja, hvordan går man fram? Hvis nei, er det mulig å trene en selv og få servicehund status med den? Jeg har blitt diagnosert med angst og depresjon av psykolog som jeg går til regelmessig. Dette har ikke forbedret noen av delene, og strevet med å kunne komme seg til disse timene gjør angsten min tusen ganger verre. Jeg fortalter for det meste bare huset pga timer med helsevesen, og drar bare på de fordi jeg ikke tør å avlyse dem. Det er helt forferdelig for meg å være alle steder unntatt hjemme og null pusteøvelser eller eksponeringsterapi har gjort det noe enklere (heller mye verre). Jeg ble tvunget til å slutte på vg1 pga kronisk hodepine, men målet er å begynne til høsten igjen. Men omringet av folk, og spesielt da ingen jeg kjenner, vet jeg ikke hvordan jeg skal takle uten en servicehund.

SVAR

Besvart 19.05.2018 19:58:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
account_circle