Hopp til hovedinnholdet

Tror jeg har depresjon

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Tror jeg har depresjon siden jeg har vært veldig mye trist, depressiv og overtenker masse siden 10. Klasse. Jeg tror det er pga. flere ting som bygger seg opp. Jeg klarer ikke drive en samtale og føler jeg alltid er til mye bry og er redd for å såre andre, siden det har skjedd flere ganger. Jeg har også en veldig sterk medfølelse f.eks. når venninna mi likte en gutt, og denne gutten flørtet med en annen jente. Da begynte jeg å gråte fordi jeg føler på følelsene til venninna mi, selvom hun ikke er tilstedet. Det skjer også med folk jeg ikke kjenner. Jeg har et veldig stort behov for å være sosial, men jeg er så redd for å bli forlatt og mislikt. Jeg føler jeg aldri blir uthvilt samme hvor mye søvn og vitaminer og mineraler jeg får i meg. Gråter flere ganger i uka fordi jeg er så håpløs. Det verste er at jeg har venner som bryr seg om meg, men jeg har fortsatt skadet meg selv og kommer ingen vei. Lager problemer for meg selv som jeg ikke klarer å stoppe, er så utrolig sliten.

SVAR

Besvart 21.05.2018 14:20:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle