Hopp til hovedinnholdet

Sliter konstant med tre problemer

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg har tre problemer som jeg sliter konstant med, noe som irriterer meg og andre. For det første, når jeg prøver å sette meg ned for å slappe av, så kan jeg sitte der i sånn 4 sekunder helt i ro, men så begynner enten venstre foten/beinet mitt å vippe/hoppe intenst eller begge beinene og jeg prøver å slutte men det hjelper ikke og noen ganger , jeg har hørt ifra mammaen min og vennene mine at det er irriterende når jeg gjør det, og jeg er fullt klar over det, jeg synes det selv også. For det andre, jeg sliter å forklare meg på ting eller noe jeg skal forklare til andre, jeg blir nervøs, jeg begynner å stamme litt å jeg sliter med å få setninga helt fullført eller få den til å bli ordentlig slik at folk forstår hva jeg vil frem til. Og for det tredje, overtenking, jeg sliter sliter KONSTANT med overtenking, det er så ille at jeg ofte må ta meg telefon og øreplugger og gå meg en spasertur/joggetur ut, uansett hvor tidlig/sent det er på døgnet. Hva skal jeg gjøre?, trenger hjelp!

SVAR

Besvart 30.05.2018 19:59:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Slik takler du stress

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

 

Les mer
attach_file

Tips for å endre uvaner eller slutte med noe

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Vi gir deg råd for en varig endring, så det ikke bare blir med tanken.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle