Hopp til hovedinnholdet

Alt bare raser sammen

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg føler alt bare raser sammen.. Pappa er alltid sint å sur, og mamma bryr seg ikke om meg.. alt jeg gjør er feil og bestevenninnen min er alltid sliten eller trist men snakker ikke med meg om det.. jeg går selv til bup enda fordi jeg har slitt med depresjon, spiseforstyrrelser og angst.. men nå som alt liksom skulle bli bedre og jeg spiser og prøver å være glad, så forsvinner alle rundt meg vis du forstår..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er forståelig at det er slitsomt for deg at folk rundt deg har det vanskelig når du strever med ditt. Så bra at det går bedre med deg. Fortsett å prioriter det som du kjenner hjelper deg.

Det er viktig at foreldre klarer å skape trygghet og god omsorg hjemme. Vet moren din at du opplever at hun ikke bryr seg om deg? Kan det være at det du opplever ikke er helt riktig? Kanskje moren din strever med noe og at det fører til at det ser ut som hun ikke bryr seg om deg? Hva skjer når pappa er sint og sur? Går det an å snakke med dem om det du tenker på? Eller blir det verre om du sier i fra?

Du må kanskje prioritere å være sammen med andre venner også, som har det litt bedre med seg selv? Når man har det vanskelig selv kan man bli mer påvirket av andre som sliter. Det er også vanskelig å være støttende og hjelpsom mot andre når man har det vanskelig selv.

Snakk med noen du har tillit til og føler deg trygg på. Si gjerne i fra til hjelperen din på BUP. Kanskje de kan hjelpe til slik at moren og faren din også får den hjelpen de trenger? Spiseforstyrrelse er gjerne et tegn på at noe i livet er vanskelig. Det er ikke riktig at bare du skal få hjelp hvis det du strever med handler om at du har det vanskelig hjemme.

Håper noe av det jeg har skrevet er hjelpsomt. Se også vedlagte artikler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Ulike lover sier noe om hvilke plikter foreldre har overfor barn og hvilke rettigheter ungdom har overfor foreldre. Les mer om noen av de viktigste for deg!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser