Hopp til hovedinnholdet

Sliter med dårlig samvittighet.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er jente på 20 år som sliter veldig med dårlig samvittighet. Uansett hva jeg sier og gjør så får jeg dårlig samvittighet etterpå, jeg har kanskje sagt min mening om noe, og etterpå har jeg en kjempe klump i magen og føler jeg skal gråte! Jeg har også en kjæreste som jeg har vært sammen med i 2 år nå, og hvis jeg har noen diskusjoner med ham så feiger jeg ut med en gang, jeg kjenner jeg tåler ingenting verken tilbakesnakk eller å stå for mine meninger. Så mitt spørsmål er 1. Hvorfor får jeg dårlig samvittighet for alt som skjer rundt meg? 2. Har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å endre meg? Jeg begynner å bli desperat her, jeg tørr ingenting og ved diskusjoner med venner, familie eller kjæreste så gjemmer jeg meg unna, og jeg føler meg helt forferdelig med meg selv etterpå. Selvom jeg faktisk kan være den som hadde rett i diskusjonen. Jeg trenger råd og tips! Vær så snill! Hilsen desperat jente med dårlig samvittighet hele tiden.

SVAR

Besvart 19.06.2018 09:01:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Samvittighet, en fin ting?

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Kort om selvtillit og selvfølelse

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
attach_file

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre. Det gjelder både det som er fint og om det som er vanskelig, skriver ungdomsjournalist Julie.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle