Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for en jeg kjenner

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Det er en jeg kjenner som jeg er ganske bekymra for. Han har tatt kontakt med meg flere ganger og vi har møttes fordi han ville snakke. Han påstår han har blitt slått av stefaren og blitt behandla dårlig generelt av hele familien og at han ikke trives. Han har vell også få venner, og sier han sku ønske han kunne ha blitt invitert med på ting og at han føler seg ensom til tider. Han har også sakt til meg at noen ganger føler han at han ikke orker å leve lengre. Han har drukket seg full flere ganger og ringt meg. Han er forresten 15/16 år. Jeg og han er ikke akkurat «venner» men jeg har sett at han har det vanskelig og jeg sier da at han kan snakke med meg. Men i det siste har han mast mye på meg og krevd mye av meg og jeg klarer ikke å være der for ha slik som jeg egentlig føler jeg burde, men jeg har jo mine problemer også, og derfor blir dette vanskeligt for meg.. (Vi begynner på vgs til høsten) Hvem kan jeg si ifra til? Hva skal jeg gjøre uten at det krever for mye av meg?

SVAR

Besvart 06.08.2018 23:22:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle