Hopp til hovedinnholdet

Ingen venner på skolen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 13 år og startet på ungdomsskolen for ca. 2 uker siden. Og det har vert utrolig vanskelig. Jeg startet i klasse med en venninne som jeg gikk på barneskolen med, men vi er egentlig ikke så gode venner lenger. Så jeg føler at jeg ikke har noen venner på hele skolen, fordi de vennene jeg hadde på barneskolen har fått nye venner og hvis jeg går etter dem føler jeg at jeg bare er i veien. Ingen på skolen spørr meg om ting heller, eller prøver og bli kjent med meg. Det har blitt ganske ille i det siste, i friminuttene sitter jeg og gjemmer meg på do fordi jeg vet ikke hvor jeg skal gå. Og jeg har en storesøster i 10 klasse som er ganske ‘populær` og jeg er livredd for at noen av vennene hennes og egentlig alle skal finne ut at jeg ikke har noen venner på skolen. Jeg hadde to bestevenner på barneskolen men begge flytta og bytta skole så det har vært ganske tungt. I det siste har jeg følt meg utrolig ensom og dårlig selvtillit. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 09.09.2018 18:01:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Ensom? Du er ikke alene!

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Venner som "forsvinner"

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

 

Les mer
account_circle