Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en venninne som har selvmordstanker

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei situasjonen jeg befinner meg i er litt vanskelig og jeg må nok forklare litt. For ca 1. År siden gikk jeg over en ganske stor bru som jeg gjør hver dag for å komme til skolen, men denne gangen var det litt annerledes. Jeg så en jente som var i ferd med å ta selvmord. Jeg handlet raskt og tok tak i hånden hennes og fortalte hun hvor mye hun var elsket å at det ikke trengte å ende slik. Etter ca 10 minutter med snakking ga hun meg en stor klem og takket meg. Vi ble gode venner og siden den gang har vi så å si vært sammen hele tiden. Helt til nå. Pappaen hennes døde for 2 dager siden og hun har fortalt meg at hun har selvmordstanker igjen, har prøvd å forklare henne at hun alltid kan komme til meg for å snakke og at jeg er veldig glad i henne, men er litt usikker på om hun hører etter. Hvordan kan jeg få henne til å miste disse selvmordstankene?

SVAR

Besvart 10.09.2018 21:36:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

 

Les mer
account_circle