Hopp til hovedinnholdet

En venninne av meg skader seg selv

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. En venninne av meg skader seg selv. Hun har lenge gått med plaster og bandasje rundt armen for å skjule det. For 1 uke siden viste hun meg bilde av hvordan det så ut rett etter at hun hadde gjort det. Hun fortalte at da hun gjorde det så gjorde det ikke sånn vondt at hun ville stoppe, men sånn at hun ville fortsette. Og hun angrer nesten ikke på det. Hun sa til meg at jeg er den eneste som vet det og at hun vil at det skal forbli sånn. Hun krangler veldig ofte med moren, moren har fått en kjæreste som hun ikke kan fordra, mormoren hennes er i dårlig form og hun har fryktelig dårlig selvbilde. Da hun var liten, tok onkelen henne med ned i kjelleren og ba henne om å masere han nedentil. Og hun gjorde det. Jeg og et par andre jenter er de eneste som vet om det. Jeg vil virkelig ikke at hun skal gå rundt og føle seg forferdelig. Hun er et fantastisk menneske og jeg elsker henne så mye. Hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 14.09.2018 20:36:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik er du en god venn

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle