Hopp til hovedinnholdet

Får foreldrene mine vite at jeg tar kontakt med fastlegen min?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 16 som sliter psykisk. Jeg har gjort dette rundt et halvt år men siden rundt sommerferien har alt blitt verre. Jeg får tanker som sier at jeg ikke er verdt noe, og at jeg ikke trengs på jorden. Dette har utviklet seg til noe jeg trodde var umulig for meg å oppnå, nemlig selvmordstanker. Men spørsmålet mitt er, kan jeg gå til legen uten at mamma og pappa vet om det, og hvordan? Jeg vil skaffe meg hjelp, men jeg vil ikke at de skal få vite det, fordi jeg føler ikke at de bryr seg. På forhånd, takk. :)

SVAR

Besvart 15.09.2018 13:50:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker med noen om det. Du skal ikke trenge å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
account_circle