Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker ikke leve mer

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg ønsker ikke å leve mer. Høres kanskje desperat ut, men jeg føler meg egentlig utrolig nok avslappa rundt tanken om å dø og jeg har bestemt meg for det. Jeg satser på å dø innom høsten 2021. Jeg har forsøkt og ta mitt liv flere ganger men jeg har et for sterkt overlevelses-instinkt som har hindret meg med å lykkes. Jeg har hatt lyst til å dø i veldig mange år nå. Allerede som barn prøvde jeg og kvele meg med puter frem til jeg så noe hvite prikker danne seg. Livet er for meg bare meningsløs tomhet, jeg ser veldig rar og kald ut. Ingen vil komme og snakke med meg pga det. Men jeg er likeglad og er allerede alt for virkelighetsfjern for å bry meg om noe eller noen. Jeg har som strategi å oppføre meg skammelig. Jeg har merket at skam forsterker selvforakt og isolasjon og dermed demmer overlevelses-instinktet. Jeg lyver også mye. Det jeg lurer på nå : kan samfunnet hjelpe meg med å ta mitt eget liv ? Jeg har hørt at det skal være mulig i Sveits. Hvor gammel må man være ?

SVAR

Besvart 16.09.2018 22:32:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker med noen om det. Du skal ikke trenge å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette bør du vite om depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
account_circle