Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å få snakket med en psykolog utenfor BUP gratis?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har tidligere slitt med depresjon. Jeg har snakket med noen på BUP, men følte meg ikke trygg nok på meg selv eller personen jeg snakket med, så jeg fortalte ikke egentlig hva som var problemet. Etter 5 ganger eller noe ble jeg skrevet ut og lovet at jeg skulle ta kontakt igjen hvis jeg følte meg deprimert igjen. En uke senere fikk foreldrene mine et brev i posten hvor det sto skrevet de tingene jeg hadde snakket om, noe jeg ikke synes er helt greit. Jeg har derfor ikke tatt kontakt igjen, selv om jeg har fortsatt å være deprimert nå i et år etter at jeg slutta på BUP. Jeg har prøvd å bli kvitt depresjonen selv, men tankene sitter liksom igjen og dukker opp hele tiden. En stund slutta jeg også å ha selvmordstanker, men de er tilbake nå. Tror ikke jeg helt klarer dette selv og lurer på om jeg skal ta kontakt med noen for å ha jevnlige samtaler. Er det mulig å få snakket med en psykolog utenfor BUP gratis, eller må jeg snakke med lege først for så å bli sendt til BUP?

SVAR

Besvart 18.09.2018 20:13:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette bør du vite om depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle