Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil kutte meg selv eller bare forsvinne. Gråter hver dag, hater livet.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vil bare kutte meg selv eller bare forsvinne. Gråter hver dag og hater livet. En gutt som jeg elsket lekte med følelsene mine og jeg trodde han likte meg, men så slutta han å ta kontakt som om jeg ikke eksisterte. Prøvde å skrive til han idag og han spurte hvorfor jeg skrev til han, så sa han at han hadde kjæreste. Han sa ikke unnskyld eller noe. Som om jeg ikke betydde noe, som om jeg var et leketøy for å leke med. Vil bare kutte meg selv. Han sa ikke unnskyld for at han strøk meg over munnen, for at han lekte med håret mitt, for at han holdt meg masse i hånda. Problemet er at jeg ikke klarer å glemme han..han var den første jeg elsket. hva skal jeg gjøre? Hater livet mitt.

Besvart 23.09.2018 13:51
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så trist å lese at du er så lei deg, at du vil kutte deg og at du hater livet.  Når man opplever at en annen leker med ens følelser og deretter stopper all kontakt, er det smertefullt, vondt, sårt og man blir så inderlig lei seg. Da kan tanken på å kutte seg komme over en, og at en hater livet. Men det å kutte seg løser ikke problemet.
Når man opplever kjærlighetssorg og en slik avvisning som du har opplevd, kan en tenke at en ikke er god nok. Det kan gå utover selvfølelsen. Du må finne en å snakke med om det som har skjedd og hva du tenker og føler. Da får du mulighet til å sette ord på tankene og følelsene dine og du vil få gode innspill, trøst og støtte.
Du kan snakke med foreldrene dine/de foresatte. Hvis det er vanskelig, kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Du kan også ringe Alarmtelefonen på nummer 116 111, legevakten på nummer 116 117 eller nødnummeret 113. 
Mens du venter på hjelp må du sikre deg at du sover nok og at spiser nok. Da vil du føle deg bedre.
Du kan også skrive ned at som er bra ved denne gutten som du sørger over. Deretter kan du skrive ned alt som ikke er bra. Prøv å ikke idyllisere, lage ham bedre enn han er, men vær realistisk. Når sorgen kommer over deg kan du realitets orientere deg selv, ved å lese listen du har skrevet. Husk også på de negative tingene. Deretter legger du listen bort og tenker at det er nok for nå. Tenk på noe annet, aktiver deg gjennom å være sammen med familien din, venner, lese, se serier etc.
Du kan bestemme over tankene dine. Før en føler noe har en tenkt, det er på tankestadiet du kan kontrollere hva du føler, ved å avlede deg selv. Etterhvert vil du oppdage at du må se på listen sjeldnere. Da er du på vei til å komme over ham som du sørger over.
Noen ganger kan det være vanskelig å slippe sorgen, fordi det gir en slags nærhet å tenke på alle de fine sidene ved personen eller det fine man har hatt sammen. Kanskje må du være streng med deg selv når det er vanskelig, aktivt hindre at du "faller ned i" tankene som gir følelsene?
Snakk med de hjemme med en gang. Du kan vise du utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye. De vil forstå at du trenger trøst, støtte og omsorg. Du kan benytte samme metode med utskrift/skjermbilde når du snakker med helsesøster.
Husk at du er viktigst for deg selv!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? Husk at man ikke kan bli likt av absolutt alle. Hva kan du gjøre?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser