Hopp til hovedinnholdet

Bekymrer meg for en gutt som er voldelig mot andre barn.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 16 år som har fått voldelige trusler av en gutt på 8-10 år med syrisk opprinnelse. Jeg satt på ei huske (jeg hadde vært der flere ganger før) med headset på ørene, og jeg så han med en pinne og en fotball bak ryggen min med sidesynet. Men tenkte ikke mer på det. Så et øyeblikk snudde jeg meg for å se etter han, bare for å passe meg (han er ikke så særlig snill mot noen av barna i nabolaget). Da ser jeg han har tatt noen skritt nærmere med en posisjon som sier at han er fit for fight og skal slå meg til bakfra. Og dette gjentar seg en 3-4 ganger. Dette begynte å gi meg mistanker om det hele tatt var trygt å være der. Men til tross for at han ikke greide å slå meg med pinnen, kastet jeg den med et veldig forbanna humør på sjøen som vi bodde ved. Dette varte kun en dag, og jeg skal uansett flytte, så det kommer ikke til å vare lenge. Men min bekymring er at han kommer til å være voldelig mot de andre barna i nabolaget og ønsker å sette en stopper for dette.

Besvart 13.10.2018 11:02
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Jeg forstår godt at du synes den hendelsen ble ubehagelig og at du nå er bekymret for at de andre barna i nabolaget skal oppleve de samme som deg. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med foreldrene dine om det som har skjedd. De kan prate med foreldrene hans og fortelle om hendelsen og om bekymringene for at han ikke er snill med de andre barna i nabolaget. Ellers kan du snakke med helsesøster på skolen din om dette, og melde bekymring hos henne. Hun kan ta dette videre kommunalt, eventuelt snakke med hans lærer - som da vil snakke med hans foreldre. Dersom det er alvorlig bekymring for denne gutten, og det har vært flere bekymringsmeldinger for hans atferd - kan det være nødvendig å melde bekymring til Barnevernet. Det kan helsesøster gjøre, men du kan også gjøre det selv. 

Se også artikler som jeg har lagt ved til deg. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser