Hopp til hovedinnholdet

Må helsesøster informere foreldre om selvmordsfare?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Om jeg forteller helsesøster at jeg har lyst til å dø, må hun fortelle det til mamma og pappa? Fordi det har jeg virkelig ikke lyst til, fordi jeg vet hvordan spesielt mamma tenker om ting relatert til mental helse og vil ikke få kjeft og sånt. Det er ikke sånn at jeg har noen planer om å ta livet av meg, tror ikke jeg kommer til å tørre og gjøre det heller, om enn bare fordi jeg har lyst til å være sammen med kjæresten min og ikke kan det om jeg er dø. Så jeg tror ikke det er noen aktiv fare for at jeg gjennomfører. Hva kan jeg si for å overbevise henne om ikke å fortelle det? For hvis hun forteller det har jeg ikke lyst til å ta sjanse med å fortelle henne

SVAR

Besvart 11.10.2018 09:00:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
account_circle