Hopp til hovedinnholdet

Jeg har angst for omgangssyke, angsten styrer livet mitt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har helt siden 5. Klasse slitt med angst for omgangssyke. Tidligere ble jeg kun redd dersom det gikk, og dersom jeg faktisk var i fare for å bli syk. Denne fobien har forverra seg skikkelig, og jeg går nå rundt med konstant angst uten grunn. Det er alltid baki hodet mitt, og jeg er bestandig bekymra og grubler. Dette skjer til og med uten at jeg er klar over det, og blir plutselig til angstanfall i uheldige situasjoner. Angsten styrer livet mitt. Jeg analyserer alt som skjer med kroppen min og grubler over alt. Det kan være å måtte lukte på fisen for å finne ut om det er diare eller det kan være at jeg tolker diare eller magevondt, kroppsverk, hodepine, trøtthet som omgangssyke. Noe som gjør at jeg tror jeg har fått det hver dag, noe som igjen gir meg angst som igjen gjør at jeg maser på de rundt meg og syter over at jeg sikkert har fått omgangssyke. Jeg er fullstendig klar over angsten, men klarer ikke gjøre noe med den. Nå er jeg helt utslitt av å gå sånn hele tida! Hva gjør jeg?

SVAR

Besvart 12.10.2018 10:53:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle