Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen tips til hvordan jeg skal komme ut av dette?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har slitt med spiseforstyrrelse i 4 år (angst og depresjon kom som «bivirkninger» av spiseforstyrrelsen) Men jeg ble friskmeldt for snart et år siden. Jeg har hatt to tilbakefall og det tredje kom for 2 uker siden. I høst flyttet jeg ut for å studere, samtidig som jeg og min daværende kjæreste slo opp, og morfaren min tapte kampen mot kreften bare noen uker senere. Nå sliter jeg veldig, jeg bekymrer meg over ting jeg egentlig kan og jeg sliter med tanker jeg hadde da jeg var syk. Jeg sover i snitt kanskje 2-3 timer hver natt fordi tankene holder meg våken. Jeg er kvalm og har hodepine daglig, og har hatt panikkanfall gjentatte ganger de siste to ukene. Jeg ringer mamma hver dag men det er ingen ønskelig situasjon, hun kan til en viss grad hjelpe meg men både jeg og de rundt meg tenker at jeg kanskje må begynne å gå til psykolog igjen. Hva tenker dere? Har dere eventuelt noen tips til hvordan jeg kan komme meg ut av dette selv eller er det lurest å ta kontakt med en psykolog?

SVAR

Besvart 18.10.2018 20:09:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle