Hopp til hovedinnholdet

Er jeg deprimert?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Er jeg deprimert? Hei, jeg lurer på om jeg er deprimert. Har hatt det ganske jævlig etter høstferien, mye følelser og stress, selvmordstanker, negativ tenkning osv. Har tatt flere depresjonstester og får som regel til svar at det er indikasjon på moderat til alvorlig depresjon/depressiv periode. Går på en skole hvor det er mange miljøterapeuter og psykologer å jeg får behandling mens jeg går der, men tør ikke spørre dem om jeg er deprimert. Har jævlig mye selvmordstanker og det blir bare værre og værre. Når jeg snakker med miljøterapeutene på skolen sier de at ting ikke er min feil og at det ikke er min skyld, men jeg tror ikke på dem. Har også jævlig mye skyldfølelse for tiden. Har asperger og synes det er vanskelig og vite at jeg har det. Før gikk jeg på en skole hvor ingen av lærene forstod meg og tenker veldig mye på tiden der nå for tiden. Gikk der i 6 år så er jævlig mange vonde minner derfra. Føler at det er jævlig mye press for tiden og at alle kjefter på meg..

Besvart 04.11.2018 18:20
 

Svar
Hei, jente 13 år

Det høres ikke ut som det er lett å være deg for tiden, og at det uansett vil være godt for deg å snakke med noen om det du tenker og føler på.

Det å opplever negative tanker, skyldfølelse, stress, vonde følelser og selvmordstanker over tid kan være tegn på at man er deprimert. Men, det kan også være en naturlig reaksjon på det å ha det vanskelig i livet sitt. Uansett er det lurt å snakke med noen man stoler på. Hvis man prøver å gjemme det inni seg vil det ofte bare bli vondere og vanskeligere. Det å være deprimert er ikke uvanlig, og heldigvis kan man få det bedre med god hjelp. Du trenger ikke å være redd for å spørre psykologen på skolen din!

Jeg sender deg mange varme tanker og mot!

Vennlig hilsen psykologen i Ung.no

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser