Hopp til hovedinnholdet

Jeg får dårlige karakterer på vg1. Blir sjelden invitert ut av medelever.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg har begynt på vg1 og har startet med dårlige karakterer. Jeg gjorde det bra på ungdomskolen men det er ikke i nærheten som på vgs. Jeg jobber så hardt jeg kan og har øvd i flere timer til prøver men allikevel får jeg 2-3. Jeg føler meg bare dårlig hvær gang jeg får karakterene tilbake spesielt fordi jeg ikke tør og vise karakterene mine til foreldrene mine. Etter ungdomskolen så føler jeg de har så store krav til meg. Jeg får elendig selvtillit og dårlig motivasjon av karakterene og jeg føler at jeg har ingenting å bidra med for itilleg til disse karakterene så blir jeg sjeldent invitert på ting av andre og føler ingen har så lyst til og vær med meg på fritiden. Det blir bare til at jeg sitter hjemme og gjør ingenting. Jeg sitter med en vond følelse inni meg hvær gang jeg kommer hjem fra skolen og spesielt i helger når jeg ser at alle de andre "vennene" mine er ilag og har det gøy. Er det noe som kan hjelpe mot disse følelsene?

Besvart 09.11.2018 10:22
 

Svar
Hei!
Så fint du tar kontakt med ung.no.
For mange elever er det en stor overgang å begynne på videregående skole. Noen elever trenger rett og slett litt tid for å skjønne hva som kreves i de ulike fagene. Hvis du snakker med læreren i fagene det gjelder, vil de kunne hjelpe deg å strukturere og sortere for deg hva som er viktig at du kan i faget. Lærerne er der for å kunne hjelpe deg.
Rådgiver er også en person på skolen som kan hjelpe deg med skolefaglige ting. Det er hjelp å få på skolen bare du ber om det.
 
Hvis du ønsker mer kontakt med de i klassen, kan et tips være at du ber de hjem til deg. Du kan også komme med forslag til morsomme aktiviteter dere kan finne på.
 
Ved vonde følelser, er helsesøster en person du kan snakke med om det. Det er fint å dele vonde føleleser med en person. 


Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har ingen motivasjon til å gå på skolen. Hva gjør jeg?

Gutt sover (colourbox.com)

Jeg orker ikke å gå på skolen og hvis jeg først er der så har jeg ingen motivasjon for å gjøre noe. Nå risikerer jeg å å stryke i flere fag, hva skal jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser