Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger hjelp, hvem kan jeg snakke med ?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er har virkelig null motivasjon til noen ting å sliter virkelig. Jeg er enda ikke ferdig med vgs, da jeg mangler 1 år til på påbygg og jeg er 20 år. Jeg jobber ikke, går ikke noe skole å ligger bare hjemme i sengen. Jeg føler meg trøtt,sliten og lei dagen lang og det er bare sengen som frister. Jeg legger meg rundt 3 på kvelden å vokner 4 på dagen. Jeg har bare ikke energi til noe å tørr heller ikke søke jobb pga jeg har angst som gjør at jeg er livredd for å gjøre feil osv. Jeg sluttet på spar butikken i kassen fordi jeg følte drt ble for mye for meg. Så da vet jeg ikke ka jobb jeg kan ha. Jeg vil bare prøve få meg en jobb slik jeg ikke ligger heime heile dagane. Jeg blir veldig deprimert. Å jeg føler jeg trenger noen å prate med for å hjelpe meg litt, fordi jeg trenger hjelp. Men vet ikke hvem jeg kan prate med om dette eller hvem jeg skal kontakte.. er bare lei av hvordan livet mitt er nå.. vil gjøre en forandring.

Besvart 09.11.2018 10:53
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg skjønner at dette er en vanskelig situasjon for deg, og at det er utilfredsstillende å leve uten mål og mening med dagene. 
Tilbaketrekkingen har også en negativ effekt i forhold til angsten, da du ikke får jobbet med den.
Angst er en lidelse det heldigvis er godt mulig å få det mye bedre av, veldig mange blir helt frisk. 
Så her er det mange muligheter. 

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med fastlegen og NAV. Nav har gode hjelpetilbud og psykologtjeneste for deg som strever med å komme i jobb. De kan hjelpe å tilrettelegge gradvis start i arbeidslivet. 
Ta en titt på denne siden
Fastlegen kan også evt henvise deg til psykolog for hjelp til å finne ut av angsten. På denne siden får du mer info om angst. 

Det er viktig at du forteller hvordan du har det, slik at du får den rette hjelpen. 

Flott at du ønsker ta tak i dette, det er et kjempefint utgangspunkt på  veien mot å få det bedre.  

Alt godt og lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser