Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke slutte å kutte meg.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg sliter en del med selvskading. Jeg blir ikke mobbet, jeg har gode venner, en fantatisk familie, men jeg bare sliter med en del psykisk. Som typisk tenåring sliter jeg med å se på meg selv som vakker, mest fordi jeg har en stor nese. Det er hovedfokuset i hverdagen min, jeg kmmer liksom ikke unna det. Også leder det + alt stresset med skole/lekser/karakterer + prøve å passe på at vennene mine og familien min har det bra, til at jeg får sammenbrudd, og eneste måten å komme ned igjen fra alt hysteriet er ved å kutte meg selv. Jeg begynte når jeg var 14, men så sluttet det en stund da jeg var 15, nesten et år. Men nå har det kommet tilbake, mye grunnet en gutt som såret meg veldig. Jeg blir litt skremt, fordi hver gang kutter jeg dypere. Jeg tør ikke fortelle det til noen, da alle ser på det som "typisk fjortis". Men jeg klarer ikke slutte.

SVAR

Besvart 11.11.2018 20:47:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle