Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger virkelig noen å snakke med.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg trenger virkelig noen å snakke med, men stoler ikke på voksne lenger. Har bodd på instutisjon, vært i beredskapshjem, avlastningshjem, bodd hos slektninger og venner og vet ikke hvem jeg skal gå til for å snakke, når alle jeg har vært hos, eller stolt på, har gitt meg opp. Har hatt skikkelig store problemer og finner ikke noen grunner til å stå opp på morningene lenger. Dette gjorde at et lof-team kommer hjem til meg. Har veldig mye å slite med nå og orker ikke dette her lenger. Trenger noen å snakke med, som jeg vil gi en siste sjanse til. -jente på 15

Besvart 20.11.2018 08:01
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Det høres vondt ut for deg og jeg tenker som du at det vil være godt for deg å snakke med noen og få litt hjelp. 

Du har hatt flere flyttinger og brudd i livet ditt, og da er det lett å forstå at du er skeptisk til å etablere nye kontakter og strever med ha tillit til de voksne rundt deg. Men vit at det finnes flere gode mennesker som vil og kan hjelpe deg med det du strever med nå. 

Ut fra hva du beskriver, så er det nå et team som kommer hjem til deg og som forsøker å forstå og hjelpe deg med det du strever med. Jeg ber deg om å si noe om hvordan du har det nå. Vær åpen og ærlig og fortell det slik som det føles. Du kan velge å si litt av gangen - ved å først og fremst få frem at du har det ordentlig vanskelig og trenger hjelp. Du vil bli tatt på alvor og de voksne rundt deg vil hjelpe deg med å få satt ord på det du strever med. 

Du kan også gå til helsesøster på skolen din eller Helsestasjon for ungdom. Der jobber det gode trygge voksne som gjerne vil hjelpe deg. De er der for deg og de vil ta deg på alvor!

Du kan også sjekke nettsiden til kommunen din om det finnes et lav terskel tilbud innen psykisk helse der du bor. Der jobber det blant annet psykologer, som kan tilby samtaler over en periode. Du kan ta kontakt direkte, det trengs ingen henvisning fra lege. 

Husk også på at Barneverntjenesten er der for deg og vil hjelpe deg. Kanskje det kan være godt for deg å fortelle saksbehandleren din om hvor mye du strever nå. Barnevernet er der for deg og vil hjelpe deg med å komme i kontakt med gode voksne som kan lytte, forstå og gi deg god støtte.

Ikke gi opp! Det finnes hjelp å få og du er ikke alene. 

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser